Израелските сили за отбрана  заявиха, че войниците им са ликвидирали

...
Израелските сили за отбрана  заявиха, че войниците им са ликвидирали
Коментари Харесай

Израел ликвидира голям брой бойци на „Хамас“ при няколко атаки

Израелските сили за отбрана  обявиха, че бойците им са ликвидирали огромен брой бойци от „ Хамас “ в линията Газа за последното денонощие, заяви ДПА. 
Атакувани били командни центрове, военни обекти и пускови установки на придвижването. Израелските военни приказват за десетки бойци от „ Хамас “, убити в южния град Хан Юнис, където през последните седмици се водят яростни боеве. Няколко бойци са премахнати в централната част на блокираната от Израел линия Газа. Агенция ДПА отбелязва, че не може да удостовери огласената от ЦАХАЛ информация посредством самостоятелен източник.
Израелската интервенция в Газа беше провокирана от невижданото нахлуване, осъществено от бойците на палестинската ислямистка организация „ Хамас “ и други екстремистки групировки на 7 октомври. 
В отговор Израел предприе масирани въздушни удари по Газа и стартира наземна интервенция, вследствие на която над половината от локалното население бе насила да потърси леговище от боевете в град Рафах в най-южния завършек на палестинския анклав. 
Израелските въоръжени сили възнамеряват нахлуване към града по заповед на премиера Бенямин Нетаняху, като цивилните би трябвало да бъдат евакуирани. Засилва се безпокойството, че все пак ще се стигне до големи цивилни жертви. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР